El Festival Dia a Dia

Estigues al dia de tot el que passa al Festival

Julia Lezhneva ofereix un bonic recital líric de contingut barroc i belcanto

Julia Lezhneva ofereix un bonic recital líric de contingut barroc i belcanto

La seva característica veu angelical ha fet les delícies del públic que ha omplert l’església del Carme.

Acompanyada al piano per Mikhail Antonenko, ha obert el programa amb l’ària Agitata da du venti (Griselda), de Griselda, d’Antonio Vivaldi.A continuació s’ha escoltat Georg Friedrich Handel amb “Carmelitarum, ut confirmet ordinem... O nox dulcis, de Saeviat tellus inter rigores, HWV 240 i Sinfonia (Grave adagio/andante/Allegro), de la Partita núm.2 en do menor, BWV 826, de Johan Sebastian Bach. La soprano també ha interpretat l’ària de Nicolai Porpora Exulta, exulta a cor... Care deus codis amantis, de In caelo stelle clare. La primera part ha acabat amb Tu virginum, corona... Alleluia, de Exultate, jubilate, K.165 , escrita per Wolfang Amadeus Mozart, quan tenia disset anys.

Gioachino Rossini ha estat el compositor que ha triat la soprano russa per obrir la segona part amb La regata veneziana. Seguidament ha donat pas a Franz Schubert amb Impromtu Op. 0 Nº 3 en sol bemoll major (piano solo), Nacht und Träume, D 827, Die junge Nonne, D 828 i Im Frühling, D 882. El magnífic rondo final de La Donna del Lago ‘Tanti affeti’, ha estat brillant, amb una tècnica explosiva que ha tancat amb focs artificials un recital líric que havia estat molt esperat i que ha complert amb les expectatives provocant grans ovacions i aplaudiments per part del públic que l’ha fet sortir tres cops més a l’escenari.

El recital l’ha tancat una Julia feliç que ha interpretat tres propines: una cançó del seu darrer disc dedicat al compositor, Carl Heinrich Graun, l’Alleluia de Porpora i Daisies de Sergéi Rachmaminoff.

El pas de la soprano russa amb una veu angelical i una tècnica impecable serà recordat a Peralada com una vetllada d’alt voltatge per la seva qualitat.

generic.carregant