El Festival Dia a Dia

Estigues al dia de tot el que passa al Festival

Felicitats, Josep Bros

Felicitats, Josep Bros

Josep Bros rep la Medalla d’Honor del Festival de Peralada coincidint amb el recital líric que ha ofert a l’església del Carme del Castell. El Festival ha volgut reconèixer la gran tasca professional i el vincle del tenor amb Peralada on va debutar fa 25 anys, coincidint amb l’inici de la seva carrera que l’ha portat a actuar en teatres de tot el món.

L’any 1992 va debutar inesperadament al Gran Teatre del Liceu al costat de la soprano Edita Gruberova a Anna Bolena, aconseguint un gran èxit de critica i públic que li van obrir les portes dels més prestigiosos teatres del món. Aquest mateix any, debutava a la sisena edició de Festival de Peralada.

Acompanyat per el pianista, Marco Evangelisti, el recital ha començat amb la música del compositor Francesco Paolo Tosti i les peces Maliai l’ultima canzone. Ha presentat un programa molt variat. A la primera part també s’ha escoltat Una furtiva lagrima, de l’òpera L’elisir d’amore, de Gaetano Donizzeti, una peça que Bros ha dedicat a Carme Mateu de Suqué, fundadora del Festival de Peralada. Aquesta òpera va ser la primera que el tenor va interpretar a Peralada. També ha cantat dos temes de Vincenzo Bellini: Malinconia, Ninfa gentile i Ma rendi pur contento. El recital ha continuat amb el compositor Saverio Mercandante ambo ‘Fu celeste quelcontento’ Il giuramento i romanza in La, per a piano de Francesco Cilea. La primera part ha acabat amb Giuseppe Verdi i Ad una stella ‘Tutto parea sorridere’ IlCorsario.

Jules Massenet ha estat el compositor que ha obert la segona part del recital. Josep Bros ha interpretat Ouvre fes yeuxbleus i ‘Pourquoi me reveiller, ‘Werther’. A continuació ha estat el torn de George Bizet, amb Chanson Avril, ‘La fleur que tu m’avais jetée’, de Carmen. També s’ha escoltat Sicilienne, per a piano de Gabriel Fauré, Lasciati amar, de Ruggero LeonCavallo i ‘Cielo e mar’, La Gioconda d’Amilcare Ponchielli. Un gran recitat d’aniversari que s’ha acabat amb la música del compositor Francesco Cilea amb Il mio canto ‘E la solitastoria del pastore’, L’Artesiana. El pianista, Marco Evangelisti ha estat durant anys un assidu col·laborador del Festival Castell de Peralada en diverses produccions d’òpera. A les propines s’ha escoltat Maig, d’Eduard Toldrà, No puede ser, de La tabernera del puerto, Granada i No te olvides de mi.

Un cop acabat el recital, Josep Bros ha rebut la Medalla d’Honor del Festival Castell de Peralada de mans de la presidenta del Festival de Peralada, Isabel Suqué Mateu. Ha estat un moment molt emotiu, Josep Bros ha rebut el reconeixement amb llàgrimes als ulls, un medalla que ha dit per a ell és molt significativa ‘tinc relació amb el festival dePeralada des que era molt jove, quan era estudiant de cant. És per a mi un honor, em sento privilegiat d’estar aquí. Tinc records molt macos de Carmen Mateu i estic molt content que la seva família hagi agafat el testimoni amb tant entusiasme’.

generic.carregant