Le Festival jour après jour

Estigues al dia de tot el que passa al Festival

Les melodies medievals tornen a l’actualitat de la mà de Trença

Les melodies medievals tornen a l’actualitat de la mà de Trença

El quartet va oferir un concert que va repassar diferents peces del S. XIII i XIV com les que podia haver escoltat Ramon Muntaner


El programa del concert es va centrar en peces de trobadors com Guiraut Riquier, cantigues de Santa Maria, danses anònimes instrumentals, algunes peces atribuïdes a Philippe de Vitry i Taksims i improvisacions provinents de la música àrab de l’edat mitjana. Tot plegat va contribuir a generar l’ambient màgic que va regnar durant tot el concert a l’Església del Carme del Castell de Peralada. El període del qual provenien aquestes cançons és un temps de guerra i enfrontaments, però també de floriment artístic i d’un auge espiritual que va desembocar en l’anomentat Ars Nova.
El concert es va dividir en quatre parts:
1. Joventut i croada contra la Corona d’Aragó (1265-1285)
2. Guerra de Sicília i les campanyes d’Orient (1285-1308)
3. Comandador a l’Illa de Gerba i Tuníssia. Matrimoni i fills (1309-1324)
4. La Crònica i la tornada a les terres catalanes (1325-1336)

Enguany se celebra l’Any Muntaner en commemoració del 750 aniversari del seu naixement en aquesta vila. Peralada, a més, acull les Jornades científiques internacionals sobre la figura de Ramon Muntaner, amb ponències de diferents experts. Ha estat precisament en el context d’aquestes Jornades que el Festival Internacional Castell de Peralada ha organitzat el concert que van protagonitzar Trença.

 

generic.carregant