Debut de Chassol a Peralada

Debut de Chassol a Peralada

divendres 31 de juliol a les 22.00 hores, el músic Christophe Chassol, tota una referència del jazz actual, ha clausurat amb la seva actuació l’edició del  Festival Castell de Peralada Livestream.

Inventor del gènere ultrascore, el pianista, cantant, compositor, arranjador i director musical Christophe Chassol, ha debutat aquesta nit al Festival Castell  de Peralada amb el seu darrer projecte Ludi, en primícia a Catalunya. El concert, la primera actuació que ha ofert el músic des de que esclatés la crisis sanitària de la COVID, ha estat un retrobament amb el seu equip i també amb el públic que el francès ha viscut amb gran intensitat.

Chassol es comunica a través de la música. La música és el seu llenguatge, la manera natural de comunicar-se i questa nit, dedicada a joves estudiants de música de diferents disciplines de les comarques gironines, el compositor acompanyat pel seu fidel bateria  Mathieu Edward, ha parlat sobre el joc a través de la seva particular manera de captar la vida.

Ludi, inspirat en la novel·la Das Glasperlenspiel (El joc de les granisses) de l’autor alemany Hermann Hesse,  és el títol del seu quart film musical després de Big Sun (2015)  inspirat amb els sons de la naturalesa de la Martinica, precedit per Indiamore (2013) i per Nola Darling (2011) creat en el News Orleans Creole. En ell,  Chassol posa harmonia a diferents situacions de joc; competicions, campionats, role playing, atraccions, jocs de pati de l’escola, partits de bàsquet, vídeo jocs, músics tocant en banda...per explicar que a tot arreu hi ha persones que juguen, que aprenen jugant, que creixen,  que lluiten. Un tema infinit que a diferència dels altres films de Chassol, en aquest inclou músics en pantalla verda als que ha afegit imatges prèviament enregistrades. El resultat d’aquest nou projecte, és un treball que uneix poesia i ciència. Màgia i música. On Chassol imagina i compateix el seu propi joc i com veu i entén la música.

El film comença amb una Obertura que dona pas a un relat íntim i personal. A través de la seva pròpia fantasia, Chassol ens va desgranant la seva particular manera de veure i sentir el joc; Les Règles, Sirine, Mikado Walking, Poltergeist, Esatabemakuru, I Think the Game,  Rollercoaster, Game Rule,... composicions que han transportat al públic a 28 situacions quotidianes explicades a través d’unes seqüències de marcs visuals i dels sons propis de cada un d’ells prèviament harmonitzats i creats a partir del seu  mètode ultrascore basat en la experimentació, les emocions i l’objecció davant la vida per compondre així la seva música.

Amb aquest espectacle de jocs musicals, el Festival Castell de Peralada Livestream tanca la seva edició virtual i totalment gratuïta, que va començar el passat 22 de juliol amb la coreògrafa María Pagés, i que ha comptat  també amb les actuacions de l'artista Santi Moix amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre de Liceu, el tenor David Alegret, el compositor Alfonso de Vilallonga i la soprano Sabina Puértolas. Una edició que ha malgrat les circumstàncies ha trobat la manera de mantenir la seva essència.