Cessió de la Fundació al Clínic

Cessió de la Fundació al Clínic

La Fundació Castell de Peralada ha cedit el mural “HANABI” de Santi Moix a l’Hospital Clínic

 

L’Hospital Clínic ha presentat 8 obres d’art cedides per diversos artistes en reconeixement a la tasca feta pels professionals sanitaris durant la crisi de la COVID-19. L’acte institucional, amb aforament limitat, i en que hi han assistit Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, i Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada,  ha tingut lloc a la Sala Farreras Valentí i ha estat presidit pel director general del Clínic, el Dr. Josep Maria Campistol; el director mèdic, el Dr. Antoni Castells; la Dra. Pilar Varela, directora de la direcció per a les Persones; i la Sra. Gemma Martínez, directora infermera.

Durant l’acte hi ha hagut les intervencions d’Alberto de Udaeta, Santi Moix i Jaume Plensa, que han parlat en nom dels artistes que han cedit obres d’art i han destacat l’aportació dels professionals de la salut durant la pandèmia.

La Fundació Castell de Peralada ha cedit  l’obra “Hanabi” de l’artista Santi Moix fins a la primavera de 2021. Una pintura al fresc en base paret de morter preparada amb cals de 363 x 220 cm.  “Hanabi” va ser realitzada per Santi Moix al Festival Castell de Peralada el passat 25 de juliol mentre l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Josep Pons, interpretava la Música per als reials focs d’artifici de Georg Friederich Händel. Una nit on la pólvora dels focs artificials es va substituir per l’esclat de la pintura en viu d’aquest artista. El mural està situat al pati nord de l’hospital.

Jaume Plensa amb l’escultura “Blau”, l’obra “Carriarico” d’Alberto Udaeta i un conjunt d’escultures de Xavier Verdaguer i quadres d’Amadeo Bergés, Marcos Isamat, Aurelio San Pedro i Dominica Sánchez completen la resta de cessions.

La Fundació Castell de Peralada vol agrair un cop més als professionals de la sanitat tot l’esforç amb el que estan treballant pel conjunt de la nostra societat.