Peralada amb la Dansa

Peralada amb la Dansa
Celebrem el Dia Mundial del Ballet amb un repàs de les grans figures que han passat pel Festival
 
La història de la dansa al Festival Castell de Peralada és una relació farcida de noms i nits mítiques, començant per la visita inoblidable de Rudolf Nureyev el 1984 o Maya Plisétskaya el 1989.
 
En el marc d’aquests records s’escriuen també les visites de la Martha Graham Dance Company, el Boston Ballet, el Dance Theatre of Harlem i les grans estrelles de l’American Ballet Theatre. El Béjart Ballet Lausanne, Roland Petit, Alain Platel, el Ballet Nacional de Cuba, Julio Bocca al capdavant del Ballet Argentino, així com el virtuosisme sorprenent d’estrelles com Svetlana Zakharova, Lucía Lacarra, Sylvie Guillem, Igor Yebra, Tamara Rojo, Carlos Acosta, Roberto Bolle o Ángel Corella, entre molts d’altres.
 
La història d’aquest festival també atresora les millors tradicions de la dansa europea, com ara els ballets de l`Òpera Estatal de Viena, la Scala de Milà, el Bolxoi de Moscou, el ballet de Sant Petersburg o el Ballets de Montecarlo, el Ballet del Teatre Mariïnsky de Sant Petersburg, per citar-ne alguns. La dansa ha estat un gènere que ha tingut una presència continuada des dels seus inicis en un festival que ha sabut combinar l’aposta per la millor dansa internacional amb les figures més rellevants de la dansa a Espanya sense oblidar l’art flamenc de les darreres dècades amb artistes com Antonio Gades, Joaquín Cortés, Cristina Hoyos, Sara Baras, Antonio Canales o María Pagés.
 
L’art del moviment és una de les grans passions d’aquest festival i prova d’això és la gran presència que ha tingut el ballet al llarg dels més de 35 anys de nits inigualables.