d’Alessandro SCARLATTI

LA GIUDITTA

LA GIUDITTA
SCARLATTI I UNA HISTÒRIA EXTRAORDINÀRIA: COMBINACIÓ INFAL·LIBLE

De la mà de la formació barroca Vespres d’Arnadí capitanejada per Dani Espasa, arriba per primera vegada al Festival La Giuditta, d’Alessandro Scarlatti. Considerat el fundador de l’escola d’òpera napolitana, Scarlatti va compondre un primer oratori titulat La Giuditta sobre un llibret del cardenal Pietro Ottoboni basat en el bíblic Llibre de Judit. El compositor de Palerm va mantenir el mateix títol quan va recompondre l’oratori per a tres veus uns anys més tard, però aquesta vegada amb text d’Antonio Ottoboni, pare del cardenal Ottoboni. Per tal de distingir aquesta segona Giuditta de la primera, es coneix també com La Giuditta de Cambridge, fent referència al lloc on es guarda la partitura manuscrita.
A Peralada, la soprano barcelonina multiguardonada Serena Sáenz (guanyadora de la XVI edició del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé i Premi Especial Festival Castell de Peralada i absoluta protagonista de l’última edició d’Operalia, on ha obtingut diversos dels guardons als quals optava, com el de Millor Cantant de Sarsuela, el Birgit Nilsson i el segon premi a la Millor Veu Femenina del concurs) interpretarà Giuditta, l’heroïna hebrea que va alliberar la ciutat assetjada de Bethulia després de seduir i decapitar el general Holofernes. El contratenor Xavier Sabata, un dels noms habituals del certamen empordanès, serà Nutrice i l’encarregat d’interpretar la bella Dormi, o fulmine di guerra, una de les cançons bressol més precioses, dramàtiques i emocionants de la història de la música. Finalment, el tenor britànic Thomas Walker, en el rol d’Oloferne, completa un elenc vocal de luxe que el Festival Castell de Peralada ha reunit per a l’ocasió i que sens dubte farà les delícies dels aficionats al gènere.
Compra l'entrada
Programa

Oratori en dos actes per a tres veus

Llibret d’Antonio OTTOBONI

Estrena a Nàpols cap al 1690

Fitxa artística

Serena SÁENZ, Giuditta

Xavier SABATA, Nutrice

Thomas WALKER, Oloferne

 

VESPRES D’ARNADÍ

Dani ESPASA, direcció musical

La Giuditta arriba per primera vegada al festival amb un cast vocal de luxe encapçalat per la multiguardonada Serena Sáenz com l’heroïna hebrea i amb els millors exponents del barroc de casa nostra.