El virtuosisme de Flórez

El virtuosisme de Flórez

Virtuosisme a l’Auditori de Peralada amb el tenor Juan Diego Flórez. El tenor peruà ha ofert un concert líric acompanyat per la soprano Ruzan Mantashyan i l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Guillermo García Calvo.

El concert ha començat amb l’obertura de l’òpera Mignon (OSV) del compositor Ambroise Thomas. La primera part del programa ha continuat amb Charles Gounod amb una selecció que ha començat amb Ah! Lève-toi soleil, de Roméo et Juliette (JDF)  i ha continuat amb Je veux vivre, de Roméo et Juliette (RM) i Nuit d’hyménée, de Roméo et Juliette (JDF & RM). La primera part del concert ha acabat amb Gaetano Donizetti  amb Obertura de l’òpera La Favorita (OSV), Sulla tomba che rinserra...  Verranno a te sull’aure, de Lucia di Lammermoor (JDF & RM) Tombe degli avi miei... Fra poco a me ricovero, de Lucia di Lammermoor (JDF).

Juan Diego Flórez ha començat la segona part del concert tornant a Charles Gounod amb Salut, demeure chaste et pure (JDF) i Ah! Je ris de me voir si belle en ce miroir (Aire des Bijoux), de Faust (RM) i a continuació ha arribat el torn de Jules Massenet amb J’ai marquée l’heure du départ... Nous vivrons à Paris tous les deux, de Manon (JDF & RM). A continuació a cantat Intermezzo de l’òpera L’amico Fritz (OSV). El concert ha acabat amb una selecció de peces del compositor Giacomo Puccini com Sì, mi chiamano Mimi, de la Bohème (RM) Che gelida manina, de la Bohème (JDF) O soave fanciulla, de la Bohème (JDF & RM).

Peralada ha viscut una nit de lírica d’alt voltatge amb un dels principals especialistes del bel canto romàntic. Aquesta nit a Peralada, el tenor peruà ha captivat al públic amb les seves millor armes, una línia de cant admirable, el seu fraseig exquisit i una impecable dicció. La soprano armènia, Ruzan Mantashyan, que ha debutat al Festival, ha acompanyar Juan Diego Flórez amb una bella veu que ha sorprès als públic. Tenor i soprano han estat magníficament acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Guillermo García Calvo.