Mesures préventives pour COVID-19

LA MADAMA BUTTERFLY DE PERALADA ARRIBA AL TEATRO CAMPOAMOR

LA MADAMA BUTTERFLY DE PERALADA ARRIBA AL TEATRO CAMPOAMOR

La coproducció del Festival Castell de Peralada amb la Deutsche Oper am Rhein de Düsseldorf-Duisburg, arribarà a l'Òpera d'Oviedo del 12 al 21 de desembre. L'Òpera d'Oviedo ha hagut de retardar l'estrena de Madama Butterfly que era el 9 de novembre per les noves mesures de restricció a Astúries.


El director d'escena Joan Anton Rechi presenta la seva proposta torbadora i emocional situada en el poètic univers de la destrucció. La narració, situada en el període més obscur de la ciutat de Nagasaki durant la II Guerra Mundial, converteix la tragèdia que afecta la mateixa protagonista femenina, immersa en la desolació personal, en una tragèdia també col·lectiva, que afecta a tots els personatges de la història. Una producció que pretén transmetre "la intenció del compositor d'emparentar la història amb el concepte mateix de tragèdia grega", un fet que el director està plenament convençut que porta intrínsec aquesta òpera.


A l'acció traslladada a la II Guerra Mundial, s'hi suma el fet que la jove geisha construeix una torre "des de la que com Penélope esperava a Ulises, ella espera al seu estimat Pinkerton, aquell mariner nord-americà que l'abandona embarassada i sola en mig d'una ciutat totalment destruïda". Rechi també ha reinterpretat el primer dels marcs d'acció dels tres actes de l'òpera, ja que en comptes de situar l'acció a la casa de Cio-Cio-San, el teló s'alça al consolat americà de la ciutat asiàtica. Una nova lectura gens fortuïta pel regista, ja que l'objectiu, segons apunta, era "treure la jove geisha del seu espai vital per fer-la encara més vulnerable". El segon i tercer acte d'aquesta producció, se'ns presenta una Nagasaki totalment devastada per la bomba, i una papallona atrapada en una tragèdia i alimentada per una falsa esperança: que Pinkerton torni a buscar-la.


Per a l'ocasió, la soprano Ainhoa Arteta interpretarà a la jove geisha Cio-Cio-San (Beatriz Díaz, en el segon repartiment) i Jorge León en el rol de l'oficial de la marina dels Estats Units (Fabián Lara, en el segon repartiment). L' Orquesta Sinfónica del Principado OSPA ) y el Coro de la Ópera de Oviedo estaran sota la batuta del director musical Oliver Díaz.
La tragèdia japonesa de Giacomo Puccini, firmada per Joan Anton Rechi, amb escenografia a càrrec d'Alfons Flores i vestuari dissenyat per Mercè Paloma, es va estrenar a la ciutat alemanya de Duisburg el 4 de febrer de 2017. El mateix any es va presentar al Festival Castell de Peralada les nits del 7 i 9 d'agost, i més tard, es va veure a Düsseldorf. El gener de 2019 la producció va viatjar a la Royal Opera House de Muscat (Omán) quan el Festival Castell de Peralada va ser convidat a la temporada d'òpera 2018-2019, convenint-se en la primera estrena d'una producció operística escenificada de l'estat en aquest país asiàtic.

Podeu trobar tota la informació dels dies i la fitxa artística aquí.