Mesures préventives pour COVID-19

L'ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE FESTIVALS DE MÚSICA CLÀSSICA LLIURA ELS ‘PREMIS FESTCLÁSICA 2021’ EL DIA 12

L'ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE FESTIVALS DE MÚSICA CLÀSSICA LLIURA ELS ‘PREMIS FESTCLÁSICA 2021’ EL DIA 12

L'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica (FestClásica) celebrarà el seu esdeveniment anual el 12 de novembre a les 12.00 hores als Teatros del Canal (Madrid). La cita servirà per a conèixer als guanyadors dels ‘Circuits FestClásica’, guardons que fomenten la presència de músics i música espanyola en els seus festivals. FestClásica també reflexionarà sobre la situació actual de l'associació en un acte retransmès en directe de manera virtual a través de les seves xarxes socials i en aquesta pàgina web.

L'esdeveniment serà presentat per Daniel Broncano, músic i director del Festival Música de Segura; i Carlos Santos, periodista i escriptor. També hi intervindran, Oriol Aguilà, president de FestClásica i director del Festival Castell de Peralada; Valentina Granados, directora del Festival Internacional de Santander; Jorge Culla, director dels festivals de San Lorenzo del Escorial; i Raquel Andueza, directora de la Semana de Música Antigua de Estella. 

FestClásica integra des de 2007 els principals festivals espanyols de música clàssica, antiga i contemporània, sent la seva principal plataforma de difusió i promoció a Espanya. FestClásica està constituïda actualment per 37 festivals de 16 comunitats autònomes que organitzen anualment més de 1.000 concerts per a 450.000 espectadors amb 11.000 artistes, generant més de 700 llocs de treball directes.

És l'associació vertebradora i interlocutora del sector. Fomenta entre els seus associats una reflexió sobre la imprescindible funció de la cultura i l'art en la societat, així com la necessària intervenció en el debat de les polítiques culturals. Contribueix al desenvolupament socioeconòmic de les ciutats i dels entorns on es realitzen els seus festivals, destacant el seu patrimoni històric i amb una clara vocació cultural. Ofereix una atmosfera oberta i positiva, fomentant la diversitat i la integració.