Mesures préventives pour COVID-19

El Festival Castell de Peralada presenta al Baix Manuel Fuentes com a artista jove a l’European Festivals Association

El Festival Castell de Peralada presenta al Baix Manuel Fuentes com a artista jove a l’European Festivals Association

En el marc de l'Assemblea General de Socis 2020 de l'European Festivals Association (EFA) que ha tingut lloc avui de forma virtual, el Festival Castell de Peralada que forma part de la institució europea, ha presentat a Manuel Fuentes com a artista jove. El Baix de Crevillent, de 24 anys, va ser Premi Extraordinari Castell de Peralada al Concurs de Cant Tenor Viñas 2020 i debutarà al pròxim Festival.

L'EFA, formada per més d'un centenar de festivals europeus, ha dedicat un espai dins de la jornada a presentar artistes joves. Fuentes, proposat pel Festival, ha interpretat tres peces que han seguit virtualment els socis europeus: "Vi ravviso...Tu non sai" de Vincenzo Bellini, "Madamina, il catalogo è questo" de Wolfgang Amadeus Mozart i "Mi barca, mi barca vieja" de Salvador Codina. 

L'actuació del Manuel Fuentes ha anat seguida d'un discurs d'Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada. Aguilà ha destacat els recursos que es destinen als joves artistes: el Premi Extraordinari Castell de Peralada dins del Concurs de Cant Tenor Viñas que comporta debutar al Festival. El Campus Peralada que obre les portes del Festival a estudiants del món de les arts escèniques del territori. El Premi Europeu Carmen Mateu a Joves Artistes, Òpera i Dansa, convocat per la Fundació Privada Castell de Peralada, destinat a joves artistes en les disciplines d'òpera i dansa per contribuir al desenvolupament de la seva carrera i a l'impuls i el prestigi d'aquestes disciplines en l'àmbit europeu. Aguilà també ha destacat el suport a joves artistes en l'estrena d'òperes, com "Diàlegs de Tirant e Carmesina" de Joan Magrané, així com les residències artístiques que dedica el Festival cada any a un intèrpret diferent.

Podeu escoltar al Baix Manuel Fuentes interpretant "Madamina, il catalogo è questo" de Wolfgang Amadeus Mozart per l’EFA aquí.