TROBADA D'OPERA EUROPA A PERALADA

TROBADA D'OPERA EUROPA A PERALADA

 El Festival Perelada acull la primera trobada dedicada als festivals lírics “Focus on Festivals” organitzada per Opera Europa, l’organització internacional de referència, de serveis per a companyies d'òpera professionals i festivals d'òpera d'Europa. La trobada, que tindrà lloc del 2 al 4 de novembre a Peralada, marca uns dels moments anual en què es congreguen organitzadors de festivals i representants del sector, per entaular una conversa profunda de tres dies a l’entorn de l’organització de festivals, l’art i el seu paper en les nostres societats. El rol específic dels festivals com a espai natural d’innovació i creació d’òpera i la seva posada al dia en el marc de l’ecosistema operístic i les connexions amb els teatres de temporada i de repertori, ha portat a convidar a alguns dels seus directors a reflexionar conjuntament sobre el futur i el paper del festivals en el circuit líric internacional.

En primícia per Opera Europa, la trobada de festivals a Peralada, reuneix a festivals de renom, grans i petits, d’òpera tradicional i experimental, de membres d’Opera Europa i també de fora. Això inclou a teatres que programen festivals durant la seva temporada regular per tal de connectar repertori i públic. Un total de 40 delegats, de 25 institucions procedents de 15 països, han confirmat la seva participació per debatre amb tot el grup, al llarg de 8 sessions, temes com: Son els festivals, el futur de l’òpera?; cultivar un públic internacional al temps que s’eixampla l’atractiu local d’un festival; nodrir el repertori especialitzat; i també qüestions de sostenibilitat, filantropia, l’impacte en les zones rurals i digitalització.

El programa inclou una sèrie de trobades, converses, aprenentatge i moments per al networking entre organitzadors, directors de festivals i experts en diferents matèries del sector de la música en viu. Durant la jornada del dia 3, també està previst una sessió virtual sobre els festival a Amèrica a càrrec d’Ópera Latinoamérica (OLA) i Opera America.

Entre els festivals representats, hi trobem alguns dels més grans i prestigiosos, com ara el Festival de Bayreuth, Bregenz, Savonlinna, Macerata, Bergamo, Garsington, Pesaro, Glyndebourne, i molts més, a més d’institucions operístiques de referència internacional.

Opera Europa i Festival Perelada, han desenvolupat un programa intens que barreja diverses activitats culturals i artístiques a la bella i inspiradora vila de Peralada –bressol del festival–i Figueres. Durant la jornada inaugural, els assistents podran descobrir el Museu Castell de Peralada i les seves magnífiques col·leccions i gaudir del concert “El violí de Farinelli” a càrrec de Jorge Jiménez i Tercia Realidad. Així mateix, el programa també inclourà les visites obligades al Museu Dalí i al Celler Perelada.