Guanyadors residència Effea amb el grup vocal Cantoría

Guanyadors residència Effea amb el grup vocal Cantoría

El Festival Perelada guanyador d'una de les residències Effea amb el grup vocal Cantoría

57 residències artístiques rebran el suport de la tercera ronda del Fons Europeu de Festivals per a Artistes Emergents (EFFEA), una iniciativa de l'Associació Europea de Festivals (EFA). El Festival Perelada és l'entitat que lidera la residència del grup vocal CANTORÍA, un projecte que es desenvoluparà en col·laboració amb el Festival Oude Muziek Utrecht (NL), el Festival d'Ambronay (FR), el Brighton Early Music Festival (Regne Unit) i All Improviso Music (PL).

La tercera ronda de beques EFFEA donarà suport a 57 artistes (individuals o col·lectius) i 159 festivals de 35 països, proposant treballar en 18 disciplines artístiques. Els 57 projectes van ser seleccionats en dues categories de residències, Discovery i Springboard, rebent respectivament 8.000 € i 15.000 €. El Festival Perelada rebrà l'ajut Springboard que compartirà amb els altres Festivals del projecte. A tot Europa, artistes i festivals treballaran en els seus programes de residència entre l'1 de juny de 2024 i el 31 de maig de 2025.

Cantoría és un quartet vocal emergent especialitzat en la interpretació de polifonia vocal del Renaixement Ibèric. La frescor, la joventut i la proximitat s’han convertit en trets distintius de les interpretacions d’aquesta agrupació, que comença a construir una notable carrera nacional i internacional. La formació musical Cantoría (2016), dirigida per Jorge Losana, tornarà a formar part del programa de l’edició de Pasqua del Festival Perelada –ja hi va ser en la primera, l’any passat-, en aquest cas la tercera, que es celebrarà els dies 17, 18 i 19 d’abril del 2025 amb epicentre novament a l’església del Carme. Cantoría oferirà el cicle de cantates composades per l’organista germano-danès Dietrich Buxtehude (1637-1707) aplegades sota el títol Membra Jesu Nostri.

EFFEA és un projecte liderat per l'Associació Europea de Festivals (EFA) que ofereix als artistes emergents una plataforma per desenvolupar la seva carrera en l'àmbit internacional sota les ales dels festivals d'art. EFFEA és una invitació a la cooperació entre festivals transfronterers per donar suport als artistes emergents. Coproduïda per un festival líder en col·laboració amb festivals associats, cadascun d'un país elegible diferent, la residència proporciona als artistes emergents temps, espai i suport dedicats per explorar les seves idees i projectes creatius, siguin obres originals o l'evolució de les existents. En aquest marc, els artistes estableixen vincles íntims amb els programadors del festival, emfatitzant un compromís més enllà d'una presentació singular. L'objectiu és establir connexions duradores i significatives entre artistes, festivals i públic.

Podeu consultar tots els guanyadors aquí:

https://www.effea.eu/news/item/2024/05/07/effea-call-3-results?originNode=628