El gran fris medieval amb el caràcter íntim d’una òpera de cambra

DIÀLEGS DE TIRANT E CARMESINA

DIÀLEGS DE TIRANT E CARMESINA
El Festival Castell de Peralada aposta un any més per l’òpera i la nova creació acollint l’estrena de Diàlegs de Tirant e Carmesina, una nova òpera de cambra centrada en els episodis més íntims de la novel·la de Joanot Martorell, aquells dedicats a la relació entre els dos protagonistes. En aquest projecte, el dramaturg Marc Rosich –que el 2007 ja va adaptar la novel·la medieval per al muntatge teatral de gran èxit de Calixto Bieito– i el compositor Joan Magrané –Premi Reina Sofia de Composició– parteixen de la seducció i la sensualitat com a engranatge dramàtic de la proposta. La peça agafa la forma d’unes variacions sobre el tema de l’enamorament de la parella, i les anades i vingudes d’aquesta relació des que Tirant veu Carmesina per primer cop i ella el sedueix amb el famós espill fins a la seva separació i tràgic final. Com a contrapunt de la parella, dues figures contraposades, Plaerdemavida i la Vídua Reposada, també trepitjaran l’escena interpretades per la mateixa mezzosoprano. Amb escenografia i espai escènic a càrrec de l’artista Jaume Plensa, Peralada presenta una nova lectura de la novel·la medieval convertida en un llibert d’òpera amb música concisa d’aires medievalitzants. El projecte, impulsat per Òpera de Butxaca i Nova Creació, s’emmarca dins les celebracions dels 25 anys d’història de la iniciativa.

Estrena absoluta
Compra l'entrada
Fitxa artística

ÒPERA DE CAMBRA

Diàlegs de Tirant e Carmesina

Música de Joan Magrané

Llibret de Marc Rosich

(a partir del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell)

Direcció musical: Francesc Prat

Direcció d’escena: Marc Rosich

Espai escènic: Jaume Plensa

Vestuari: Joana Martí

Il∙luminació: Sylvia Kuchinow

Caracterització: Txus González

Moviment: Roberto G. Alonso

Ajudantia de direcció/regidoria: Montse Butjosa

Construcció d’escenografia: Christian Konn i Carlos Jovellar

Confecció vestuari: Begoña Simón Blanco

Comunicació i Premsa: Neus Purtí

Producció: Dietrich Grosse i Raül Perales

 

Agraïments:

Laura Medina, Louise Higham, Christian Ortega (estudiant en pràctiques de l’Institut del Teatre de Barcelona) i Víctor Zápata (estudiant en pràctiques de la Universitat Internacional de Catalunya.)

 

Tirant

Josep‐Ramon Olivé

Carmesina

Isabella Gaudí

Viuda reposada / Plaerdemavida

Anna Alàs Jové

 

Una producció d'Òpera de Butxaca i Nova Creació en coproducció amb Festival Castell de Peralada i el Gran Teatre del Liceu .

Amb el suport de l'Institut de Cultura de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la SGAE i La Caldera Les Corts amb l'acompanyament de la Fundació Catalunya Cultura.