Presentació de la IV edició del Campus Peralada i de Marco Mezquida com artista resident'19

Presentació de la  IV edició del Campus Peralada i de Marco Mezquida com artista resident'19

L’11 d’abril s’ha donat a conèixer la programació de la IV edició del Campus Peralada que organitza el Festival Castell de Peralada. L’acte de presentació ha tingut lloc a la Biblioteca del Castell de Peralada, amb la presencia de la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué i del director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà.

En el transcurs de l’acte, s’ha presentat el projecte del Campus Peralada i la seva programació per aquest 2019 i que concentra gairebé totes les activitats entre els mesos de juliol i agost. També s’ha desvetllat la residència artística del Festival Castell de Peralada, que enguany, recau sobre el músic, compositor i pianista Marco Mezquida, qui també ha estat present a la roda de premsa.

El Campus Peralada forma part de la RSC del Festival Castell de Peralada, organitzat per la Fundació Castell de Peralada. La seva finalitat és obrir les portes del festival a estudiants de proximitat, del món de les arts escèniques o estudiants de música i dansa. A través del campus, el festival vol proporcionar accés a continguts d’interès per a futurs talents del món de les arts escèniques, restringits al públic general i contribuir a la seva formació i facilitant el contacte amb professionals.

El Campus Peralada dedica especial atenció a centres educatius, grups organitzats i escoles de música i de dansa reconegudes per les administracions públiques de les comarques gironines, especialment de l’Alt Empordà, amb accions puntuals també a Barcelona, i com a novetat, aquesta edició s’afegeix el Conservatori de Perpinyà, així com també als Instituts de Figueres.

Des de 2016, uns 800 estudiants ja han tingut l'oportunitat de viure el Festival de Peralada. Les propostes, formulades i organitzades d'acord amb l’edat i característiques de les diferents categories de participants, s'inspiren en la idea d'esforços compartits per exposar als futurs talents de la zona un patrimoni artístic que ha de formar part de la identitat cultural de tots nosaltres.

Per participar-hi, els alumnes s’han d’inscriure a la pàgina web del festival (www.festivalperalada.com) a la secció Campus Peralada. Per inscriure’s, en funció de cada convocatòria associada a un espectacle, les inscripcions s’obren a alumnes d’escoles de dansa, de música, de conservatoris o a joves membre d’una orquestra.

Enguany, el programa que s’ha presentat inclou diferents tallers didàctics a càrrec de pedagogs professionals de música i dansa; màster classes amb Marco Mezquida i amb l’artista i autora del cartell de la 33 edició del Festival, Ouka Leele;  la participació d’alumnes de dansa a una classe amb la companyia Ballet Nacional Sodre; assistència als assajos generals de varis espectacles (Les quatre estacions del Ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, Història d’un soldat de La Fura dels Baus, El Quijote del Plata del Ballet Nacional Sodre, La Traviata i l’espectacle d’Acosta Danza). També, dins el campus, s’han organitzat uns Diàlegs; per una banda, els ballarins i coreògrafs Blanca Li i Igor Yebra ens parlaran de la figura del Quixot en el món de la dansa a la Biblioteca del Castell de Peralada; i per l’altra, el director d’escena Paco Azorín i la periodista cultural Maricel Chavarria obriran debat  al voltant de La Traviata i l’empoderament de la dona a la Sala del Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Des del mes d’abril, s’estan impartint unes xerrades a diferents instituts del territori sobre les obres Història d’un soldat d’Igor Stravinski i La Traviata de Verdi. Les xerrades impartides per Abigail Prat, tenen com objectiu acostar aquestes obres al públic més jove i despertar o accentuar el seu interès per la música clàssica i l’òpera.

D’altra banda, avui també s’ha donat a conèixer el nom de l’artista resident del Festival Castell de Peralada 2019. El menorquí Marco Mezquida, una de les aparicions més brillants i prometedores de l’escena musical actual, ocuparà la residència artística del festival 2019. Marco Mezquida presentarà a Catalunya dins el marc del festival el seu nou treball conjunt amb “Chicuelo”, No hay dos sin tres, el  10 de juliol a l’escenari estrenat la passada edició a la Finca Malaveïna (Garriguella). L’endemà, i en el mateix escenari, l’artista presentarà al públic del festival el seu exitós espectacle Els somnis de Ravel i  el 14 d’agost, fent tàndem amb la ballarina Sol Picó, interpretaran l’espectacle Cita a cegues a l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf. Però la participació d’aquest artista no s’atura aquí, ell mateix impartirà una  màster classe de Jazz dins la programació del Campus Peralada, l’11 de juliol al Claustre Sant Domènec.