Les conferències de “La Traviata” organitzades pel Festival Castell de Peralada arreu de les comarques gironines arriben a la ciutat de Girona

Les conferències de “La Traviata” organitzades pel Festival Castell de Peralada arreu de les comarques gironines arriben a la ciutat de Girona

Aquesta activitat, que fins ara s’ha fet a les biblioteques de Castelló d’Empúries, Figueres i Sarrià de Ter, està centrada en l’òpera de Verdi, que aquest 2019 és la producció pròpia del Festival

L’Auditori Viader de la Casa de la Cultura de Girona, serà l’escenari aquest dijous (19,30h), de la conferència que oferirà Abigail Prat, arpista i professora de música, Cum Laude de la Universitat de Música de Viena i solista de reconegut prestigi internacional.

El Festival Castell de Peralada, pretén acostar l'univers de "La Traviata" a un públic que tingui ganes de connectar amb el món de l'òpera a través d'un llenguatge molt planer i a partir d'una estructura on la conferenciant explica la sinopsis de l'obra, el compositor, l'entorn sociològic del moment i  la nova proposta del festival.

Els assistents a les conferències podran adquirir entrades a la zona B amb un descompte del 30% per a les funcions de "La Traviata" al Festival Castell de Peralada les nits del 5 i 7 d'agost.

Seguint la ferma vocació de contribució en el panorama operístic espanyol, el Festival Castell de Peralada presenta aquest estiu “La Traviata”, de Verdi, una nova producció pròpia, que representa el retorn a Peralada de Paco Azorín, com a director i responsable de l'espai escènic. Com sempre, serà una producció de quilòmetre zero construïda en tallers de l’Empordà.

 

Sobre "La Traviata" del Festival Castell de Peralada

Seguint la ferma  vocació de contribució en el panorama operístic espanyol, el Festival  Castell de Peralada presenta una nova producció pròpia novament amb Paco  Azorín com a director i responsable de l'espai escènic. Després de l'èxit  assolit el 2015 amb Otello de Verdi, guardonada com a Millor Producció de l'Any als Premis Lírics Campoamor, La Traviata (sempre libera) d'Azorín  pretén fugir dels tòpics i fer un gir de 180 graus per veure i gaudir  d'aquesta història d'amor sota una nova perspectiva: la d'una dona alliberada. Segons explica el mateix director, "l'empoderament de la dona a  principis del segle XXI ens ha permès veure el món amb uns altres ulls, amb una visió molt més oberta, global i integradora". Aquesta Traviata presenta la protagonista "com una dona lliure, un esperit lliure molt més enllà d'una lectura superficial o tòpica. Una dona que no necessita consells o tuteles per ser ella mateixa en tot moment, per gaudir de la vida que vol dur i per  estimar amb total llibertat l'Alfredo". Novament el Festival ha reunit per a l'ocasió un elenc de primer nivell encapçalat per la soprano russa Ekaterina Bakanova, una de les violetes del moment des que el 2015 va debutar al Covent Garden amb aquest rol substituint Sonia Yoncheva cinc hores abans de l'inici de la funció, per la qual va assolir un èxit rotund gràcies al seu poder vocal enlluernador. El flamant guanyador del concurs Operalia 2011, el tenor René Barbera -primer premi del jurat i també premi del públic-, serà Alfredo a Peralada. I el baríton americà Quinn Kelsey es posarà en la pell de Giorgio Germont, rol que amb què va debutar també a la Royal Opera House el 2016. El Cor Intermezzo torna al festival al costat de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu sota la batuta del director Ricardo Frizza. Una producció on res no serà el que sembla, però on els personatges  seran plenament lliures.