Alfonso Vilallonga al Livestream

Alfonso Vilallonga al Livestream

Aquest dilluns 27 de juliol a les 22.00 hores a la Muralla del Carme en el marc del Festival Castell de Peralada Livestream, el compositor i músic Alfonso de Vilallonga ha estrenat Hors de Saison, el seu últim àlbum de cançons pròpies en francès amb tocs jazzístics.   

El cantant i compositor Alfonso de Vilallonga, ha tornat al Festival Castell de Peralada amb nou treball d’estudi sota el braç. Hors de Saison (fora de temporada) ha presentat alguns dels nous temes que arriben també fora de temporada després que s’hagués de presentar el passat més de maig i que l’autor de la banda sonora original del film Blancanieves, hagi hagut de posposar a la tardor. El disc, íntegrament en francès i amb gairebé totes les cançons d’autoria pròpia a excepció d’un parell de clàssics, porta l’essència d’un veritable Déjeuner sur l’herbe.

El concert, que Vilallonga ha incitat precisament amb Je t’attends de Charles Aznavour i Gilbert Bécaud, ha anat enllaçant diferents temes d’Hors de Saison, amb antics temes del seu repertori, sense deixar de banda la seva faceta teatral. Així doncs, el públic ha pogut escoltar temes com Hors de Saison, Penètre Vendredi, Chanson de juin, Ton Nom, Ojos de Bengala, Décalage o Toutes les choses. El concert ha acabat amb She d’Elvis Costello i We’ll meet again de Ross Parker i Hughie Charles.

Vilallonga, que acaba d’enllestir la banda sonora de la nova pel·lícula d’Isabel Coixet, Nieve en Benidorm, ha reivindicat amb aquest nou treball la chanson i als seus autors. A través de la paraula i de la poesia de la seva música, el cantant es va despullant en mica en mica davant del públic a través de les seves lletres i monòlegs amb contingut autobiogràfic. Acompanyat pel talent musical de Pau Figueres a les guitarres, Juan Pastor al contrabaix, Rita Payes a la veu i trombó i Dani Espasa al piano, Vilallonga, ha cantat, ballat, ha tocat el piano i ha fet el que millor sap fer: música en majúscula. 

El Festival, que ha volgut dedicar aquesta nit a el sector turístic, ha reunit representants de el sector turístic, hoteler i de la restauració com Jaume Dolsat, Martí Sabrià i Xavi Rocas, entre d'altres.

A la tarda, els compositors Albert Guinovart, Alberto García Demestres i Miquel Ortega al costat del pianista Rubén Fernández Aguirre i el tenor David Alegret, moderats pels Homes Clàssics de Catalunya Ràdio, Albert Galceran i Pedro Pardo, han protagonitzat un debat sobre el lied i la cançó al segle XXI. Una taula rodona que ha donat molt de si, i on els participants han manifestat la necessitat d'apostar per la composició des de l'educació, el seu desig de posar en valor la professió de compositor, així com convidar als intèrprets a que assumeixin més riscos en les seves carreres aprenent nous repertoris de nova creació, encara que això suposi per a ells més esforç i més temps d'estudi.