La Madama Butterfly de Peralada arriba al Teatre de la Maestranza

La Madama Butterfly de Peralada arriba al Teatre de la Maestranza

La coproducció del Festival Castell de Peralada amb la Deutsche Oper am Rhein de Düsseldorf-Duisburg, arribarà al Teatre de la Maestranza de Sevilla el 3, 6, 7 i 9 d’octubre.


El director d'escena Joan Anton Rechi presenta la seva proposta torbadora i emocional situada en el poètic univers de la destrucció. La narració, situada en el període més obscur de la ciutat de Nagasaki durant la II Guerra Mundial, converteix la tragèdia que afecta la mateixa protagonista femenina, immersa en la desolació personal, en una tragèdia també col·lectiva, que afecta a tots els personatges de la història. Una producció que pretén transmetre "la intenció del compositor d'emparentar la història amb el concepte mateix de tragèdia grega", un fet que el director està plenament convençut que porta intrínsec aquesta òpera.


A l'acció traslladada a la II Guerra Mundial, s'hi suma el fet que la jove geisha construeix una torre "des de la que com Penélope esperava a Ulises, ella espera al seu estimat Pinkerton, aquell mariner nord-americà que l'abandona embarassada i sola en mig d'una ciutat totalment destruïda". Rechi també ha reinterpretat el primer dels marcs d'acció dels tres actes de l'òpera, ja que en comptes de situar l'acció a la casa de Cio-Cio-San, el teló s'alça al consolat americà de la ciutat asiàtica.

A les funcions de Sevilla el Mestre Alain Guigal serà al capdavant de la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, del Coro Teatro de la Maestranza i del doble repartiment encapçalat per la soprano Ermonela Jaho juntament amb Amadi Lagha, Damián del Castillo i Gemma Coma-Alabert; i en el segon repartiment: Carmen Solis, Enrique Ferrer, Gerardo Bullón i Cristina Faus. 

 

Podeu trobar tota la informació i fitxa artística aquí.