Check our COVID measures

Col·laboració amb Cellnex

Col·laboració amb Cellnex

 

La Fundació Cellnex i la Fundació Castell de Peralada han tancat un acord de col·laboració que permetrà dur a terme la modernització i digitalització del fons documental d’imatges del Festival Internacional Castell de Peralada, que se celebra des de fa 35 anys a la localitat gironina. Aquest projecte permetrà impulsar la transformació digital d’aquest fons documental, format per un total de més de 50.000 arxius consultables, entre fotografies, il·lustracions i altres documents. Per l’escenari del certamen han passat les principals figures de la música, la dansa i la creació de rellevància nacional i internacional, com ara Montserrat Caballé, Plácido Domingo o Josep Carreras, entre molts d’altres, així com Rudolf Nureyev, Maia Plissétskaia, Mstislav Rostropóvitx, Roland Petit, Maurice Béjart, i un llarg etcètera.

 

Aquesta iniciativa facilitarà l’accessibilitat digital al fons documental, que estarà disponible per a tot el públic a través d’internet. Entre les imatges/documents que seran digitalitzats destaquen grans moments de la història de les arts escèniques com la Carmen de CalixtoBieto, que va causar polèmica en el seu moment, però que actualment continua viva després de més de vint anys de l’estrena al Festival, o bé moments musicals inoblidables com el retorn als escenaris de Josep Carreras després superar una leucèmia en un recital que va fer la volta al món.

 

La col·laboració de la Fundació Cellnex es destinarà als recursos materials i humans necessaris per digitalitzar l’arxiu. Es preveu que la transformació digital de la primera fase del fons documental, de 21.000 imatges, acabi abans del 2023, si bé totes dues entitats podran estendre l’acord de col·laboració més enllà d’aquesta data.

 

Gràcies al suport de la Fundació Cellnex i a l’ús de la tecnologia, serà més senzill accedir a la riquesa cultural i històrica del Festival, reconegut per la seva excel·lència, tradició, avantguarda i innovació, tot garantint que les futures generacions també en puguin gaudir, alhora que posa en valor el compromís i la trajectòria d’aquest festival mitjançant la participació d’artistes i de companyies de gran reconeixement internacional, la seva aposta per la producció pròpia, el suport als compositors i creadors, així com també el suport als talents emergents.

 

Per a Lluís Deulofeu, president de la Fundació Cellnex, “estem molt contents de poder col·laborar amb la Fundació Privada Castell de Peralada en la digitalització del seu arxiu i contribuir a preservar-ne els documents perquè puguin ser consultats de manera on-line pels músics professionals, investigadors i aficionats al certamen en qualsevol lloc del món i a qualsevol hora. Gràcies a la tecnologia i a la connectivitat, fem més accessible la cultura i aquesta gran riquesa documental, tot assegurant que puguin ser estudiades en el futur”.

 

Per la seva banda, Isabel Suqué Mateu, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, ha manifestat que “realment estem molt feliços que la Fundació Cellnex hagi volgut sumar-se a aquest projecte de digitalització de l’Arxiu del Festival Castell de Peralada. Un projecte que neix amb la voluntat de preservar la nostra història que, al seu torn, és també un capítol molt important de la història musical, operística, de les arts escèniques i de la dansa al nostre país. Els meus pares, Carmen Mateu i Arturo Suqué, van treballar de manera incansable perquè el Festival Castell de Peralada fos tot un referent en òpera i dansa al sud d’Europa i, quan explores l’arxiu, es pot entreveure que el llegat d’aquest festival és admirable i únic i ens fa una il·lusió especial poder compartir-lo amb tot el món”.

 

Sobre de la Fundació Cellnex

La Fundació Cellnex, impulsada per Cellnex Telecom, treballa per reduir les bretxes digital, social i territorial existents a partir de projectes que millorin l’accés a la connectivitat, així com per a la promoció de solucions positives per al medi ambient.

El seu model d’activitat es basa en tres pilars: programes propis liderats per la Fundació, programes conjunts en aliança amb altres organitzacions o institucions i voluntariat corporatiu.

Per a més informació, www.cellnextelecom.com/la-fundacion-cellnex/

 

 

Sobre de la Fundació Castell de Peralada

La Fundació Castell de Peralada va ser constituïda per la família Suqué-Mateu amb la finalitat d’estimular, fomentar i organitzar activitats culturals, entre les quals tenen un paper destacat el Festival Internacional de Música Castell de Peralada i, des de l’ any 2019, el Carmen Mateu Young Artist European Award, Opera andDance. Entre els seus objectius també es troba la promoció nacional i internacional de la destinació Empordà-Costa Brava a través de projectes de caràcter esportiu, assistencial, cívic i social.

 

L’entitat forma part del Grup Peralada, corporació empresarial familiar present en sectors com el lleure, la cultura, la vitivinicultura i la indústria.

 

Per a més informació, www.grupperalada.com