CELEBREM EL DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA AMB SOL PICÓ

CELEBREM EL DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA AMB SOL PICÓ

En motiu de la celebració del Dia Internacional de la dansa, el Festival Castell de Peralada va presentar a l’espai cultural La Cate de Figueres, Perseguint un somni de Sol Picó amb l’objectiu d’ acostar la dansa al públic del territori. Perseguint un somni és un espectacle-conferència que serveix a la pròpia protagonista presentar la seva trajectòria i la seva vida d’una manera original i molt intimista a la vegada que té com objectiu acostar la dansa contemporània al gran públic i ajudar a l’espectador a perdre la por a anar a veure dansa contemporània. Sobre una idea base de perseguir un somni, la ballarina entra a l’escenari expressant-se amb el llenguatge que més domina, el del cos i el moviment que dona pas a una xerrada íntima amb el públic, com si ens parlés de del sofà de casa seva, sobre els 30 anys de professió on exposa les seves pors, els seus dubtes, fracassos inconfessables, somnis no realitzats, èxits personals... a través de imatges de vídeo, ens refresca la memòria amb suggeridores imatges del seus inicis i ens explica el que representa per a ella una vida dedicada a la dansa en cos i ànima així com el significat de ser dona, mare i artista, un còctel explosiu que et pot explotar  a les mans. És així com l’espectador descobreix part dels seus treballs com “Amor Diesel”, “Bésame el cactus”, “La divina y el Hombre bala”, “ We Women” o l’emotiu “Lágrima” amb Marina Segarra on la ballarina va dansar amb el seu fill Tomàs quan aquest només tenia sis mesos.

La nit del 14 d’agost, Sol Picó ballarà al costat de Marco Mezquida a l’espectacle Cita a Cegues dins la 33ª edició del Festival Castell de Peralada. Una curiosa simbiosi a l’amor de la mà de dos “animals escènics”.

El Festival Castell de Peralada continuarà la seva programació al territori amb l’espectacle teatral Voltaire i Rousseu, La Disputa. El 23 de maig, el Teatre Municipal de Girona acollirà aquesta adaptació de l’obra de Jean-Françóis Prévand dirigida i protagonitzada per Josep Maria Flotats i que comptarà també amb la interpretació de Pere Ponce. Les entrades per aquest espectacle es poden adquirir a través del web: www.girona.cat/teatremunicipal .